Informácie

Názov Maiko Sushi


Slovo „maiko“ doslova znamená „dieťa tanca“ a označuje mladú zaúčajúcu sa gejšu.

Maiko je tradične dievča vo veku 15 – 20 rokov, ktoré sa snaží stať vyškolenou gejšou. Biely make-up, prepracované kimono a vlasy maiko tanečnice sú populárne známe ako symboly gejše.

Maiko je tiež japonské dievčenské meno.

O Maiko Sushi


Maiko Sushi je sushi bar a reštaurácia v centre mesta Košice situovaný v hoteli Double Tree by Hilton.

Táto reštaurácia s jedinečným dizajnom ponúka to najlepšie čerstvé sushi pripravované naším excelentným zručným majstrom Chefom umožňujúc Vám tak zažiť skutočnú chuť japonskej kuchyne.

Maiko Sushi je hrdé, že môže na našom trhu predstaviť sushi pripravované zo skutočne čerstvých rýb, ktoré ocenia aj tí najväčší gurmáni.

Môžete si vychutnať širokú ponuku čerstvo pripravovaného sushi, polievok a nudlí v štýlovej atmosfére Maiko Sushi baru a reštaurácie servírovanú našou skvelou obsluhou alebo si jednoducho telefonicky alebo online objednať z menu donášku priamo k vám domov.

O Maiko tíme


Team Maiko Sushi je zostavený z odborníkov na ázijskú kuchyňu, ktorí svoje znalosti a zručnosti nadobudli u popredných sushi majstrov vyškolených priamo v Japonsku.

Maiko Sushi je reštaurácia, ktorej cieľom bolo a je priniesť chuť ázijskej kultúry v modernom prevedení priamo na Váš tanier. Veríme, že po dvoch rokoch sme ulahodili tak všetkým, ktorí milujú túto nekonečne pestrú kuchyňu. Ponuku, ktorú sme pre vás pripravili sa snažíme obmieňať novinkami, ktoré zaradzujeme do nášho menu. Devízou Maiko Sushi sú vždy čerstvé suroviny, ktoré sú nevyhnutné pre kvalitnú ázijskú kuchyňu.

Veľmi sa tešíme ak vám v našej reštaurácii chutí a spĺňame všetky vaše priania a požiadavky, o to viac ak môžme byť súčasťou vašich rodinných osláv, firemných večierkov a to v podobe cateringových služieb, ktoré ponúkame.

Našou najväčšou odmenou je vaša spokojnosť.

S radosťou Vás obslúžime alebo dovezieme obľúbené jedlo priamo k vám

O Sushi

Sushi je populárne a chutné japonské jedlo. V základe sa skladá z varenej ryže zmiešanej s octom (tzv. Shari) a kombinácie iných ingrediencií ako ryby, morské plody, morská tráva, zelenina, atď. I keď toto populárne jedlo má korene v juhovýchodnej Ázii staré stovky rokov, sushi sa stále vyvíja v mnohých častiach sveta dodnes. Či už hľadáte zdravú alternatívu, chcete si pochutnať na ázijskej kuchyni alebo jednoducho zažiť iný štýl stravovania, sushi je overenou voľbou mnohých ľudí celosvetovo. Vďaka nízkemu obsahu tuku, zdravému charakteru a výbornej chuti je sushi naozaj jedlom budúcnosti – i keď existuje viac ako ticíc rokov! Existuje viacero typov sushi, z ktorých si môžete vybrať. Typy sa líšia spôsobom prípravy, prezentácie a použitými ingredienciami.

Rozdelenie sushi:
MAKI je najznámejší druh sushi, ktorým sa nedá nič pokaziť. Ingrediencie sú obalené v sushi ryži, ktorá je zrolovaná v nori, chutnej morskej chaluhe.
NIGIRI je momentálne najobľúbenejší druh sushi na svete, je chutný kopček ryže preložený ingredienciou podľa Vášho výberu.
SASHIMI sú lahodné plátky surového mäsa. Ak ste pravý gurmán ázijských chutí, odporúčame Vám práve sashimi.
URAMAKI je vlastne maki „naopak“. Jadro s ingredienciami sme obalili do nori a potom do ryže.
FUTOMAKI je extra veľké maki s viacerými ingredienciami.
BENTO BOX je tradičné japonské stolovanie, ktoré sa skladá z viacerých druhov menších pokrmov.
NUDLE sú ryžové rezance.
SOBA sú tenké tmavé rezance z pohánkovej múky.
UDON je pilier japonskej kuchyne, tradičné rezance udon vyrobené z pšeničnej múky.

Základné suroviny 
sake: s lososom
maguro: s tuniakom
managatsua: s maslovou rybou
ebi: s krevetou
saba: s makrelou
unagi: s grilovaným úhorom
tamago: s japonskou omeletou
abokado: s avokádom
Share by: